NIEUWS


Video

Een paar jaar geleden moesten we het nog doen met Any Given Sunday, Le Mans en A League Of Thier Own, maar de sportfilm heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen bij de filmmakers. De biografische sportfilm dan wel te verstaan, want op een andere manier dan live kijken is de spanning van een sportwedstrijd niet vast te leggen. Een leven van een sporter kent wel genoeg spanning, dus daarom zagen we de laatste jaren pareltjes als Damned United, Rush, Foxcatcher en The Program. De ene wat beter dan de andere, maar zeker voor sportliefhebbers de moeite waard om te kijken.


Binnenkort komen er weer twee films bij: Eddie The Eagle en Race. Hoewel de ene film gaat over de gekke Britse skischansspringer Eddie Edwards en de andere over de donkere Olympisch kampioen Jesse Owens die naar goud snelt in Hitler Duitsland, hebben ze ook wat gemeen. Eddie en Jesse hadden allebei een missie: de beste worden van de wereld. Eddie werd tegengewerkt door zijn visuele handicap (en misschien door zijn realiteitszin) en Jesse door de Nazi's en zijn eigen volk, want de Olympische held van 1936 kreeg in het racistische Amerika nooit de erkenning die hij verdiende.De films komen later dit jaar uit, maar de trailers zien er in ieder geval al veelbelovend uit. En in Race speelt onze eigen Carice van Houten de rol van de huisfilmster van de Nazi's, Lenie Riefenstahl. Of het allemaal Oscarmateriaal is? Daar komen we later op terug.

--> Linkeballen

Schrijvers in Video  op 14 mrt om 11:11 | Reageer

Mensen vragen wel eens aan ons, wat is er nou zo leuk aan wielrennen? Een paar mannetjes in strakke pakjes die als een gek achter elkaar aan fietsen? En dan moeten we uitleggen over kopmannen en knechten, doping en gele truien. Maar wielrennen is ook leuk om een vrij basale reden. Er kan op elk moment wat verkeerd gaan. Ze vallen bijvoorbeeld. Soms heel hard zoals in de Tour, maar vaak ook zonder erg. Het is heel jammer dat het Wout Poels vanmiddag moest overkomen in de Koninginnenrit van de Abu Dhabi Tour (lekker fietsen in de woestijn!), want iedereen in het peloton gunt de sympathieke Limburger de zege, maar het is ook wel een beetje grappig. Poels ging op kop de laatste bocht in, maar hij hield zijn fiets iets te scheef. De Colombiaan Chaves ging er uiteindelijk met de zege vandoor. En Woutje kwam steppend als derde over de finish.

--> Linkeballen

Zaaf in Video  op 10 okt om 17:32 | Reageer

Wat is nog leuker dan katten die net niet de overkant halen? Jawel, sporters die falen (de Spa F1 crash!). En de overtreffende trap is dan weer een peloton fietsers die achter elkaar op hun muil gaan. Lachen mag, want niemand raakte gewond bij deze stunts tijdens de strandrace in het Belgische De Panne (een wedstrijd die overigens gewonnen werd door de Nederlander Richard Jansen). Er komt geen eind aan de reeks Belgische faalhazen. Hoppa!

--> Linkeballen

Zaaf in Video  op 9 dec om 11:52 | Reageer
De Rennerkenner was een leuk rubriekje voor mevrouw Van Zetten uit Tiel, die elke avond trouw naar de Avondetappe met Mart Smeets keek afgelopen zomer. Wij vonden persoonlijk de rebus leuker of hadden gezien dat het filmpje minimaal door studenten van de HKU (Haïti!) was gemaakt. Dus een ideetje voor volgend jaar: laat Herman de Schermman verschillende renners imiteren en een briefkaart naar De Mart sturen. Soms lijkt het wel eens of de heren coureurs alleen aan hun truitje te herkennen zijn, maar niets is minder waar. Spot deze tien wielrenners en wie weet win jij wel het NOS Tourpakket! (een lelijk shirt, een lelijk petje en een videoband dvd van Bau en Lau).

--> Linkeballen

Zaaf in Video  op 6 aug om 20:29 | Reageer
Penalty’s. In feite een loterij, doe je niks aan. Ja, je kan ze stoppen, is de theorie van @ de Goey, maar verder? Mocht het op penalty’s uitdraaien tegen de Mexicanen, houden we ons hart vast. Daar hebben we nu eenmaal weinig goede herinneringen aan met Oranje. Voorbeelden als Jaap Stam, Paul Bosvelt, Patrick Kluivert, Frank de Boer (2x), Ronald de Boer, Phillip Cocu en Clarence Seedorf hoeven we niet meer aan te halen , toch? Juist. Je zou zeggen dat je aan Robin van Persie en Arjen Robben niet hoeft uit te leggen hoe je een strafschop moet benutten. Gelukkig bestaat er zoiets als een penaltykliniek. De befaamde Penaltykliniek van Willy en René van Koevorden is ook nu weer beschikbaar voor onze WK-helden. Zij leggen onze spelers wel uit hoe je een penal afmaakt. Moet de keeper wel gaan meewerken trouwens. Het is namelijk wel de bedoeling dat de keepers een beetje meebewegen. En dus niet stil blijven staan op de lijn, ze moeten wel duiken uiteraard. Ochoa klaar? Mooi.

--> Linkeballen

Dullens in Video  op 26 jun om 12:42 | Reageer

Het was even zoeken, we moesten letterlijk elke kroeg in Amsterdam afspeuren om onze favoriete zanger te vinden. Maar net op tijd voor het WK heeft de 80's held Linke Leo, weer gesteund door zijn Ballenjongens, een hit geschreven. Dus weg met Gerard, Gordon, Rene, Wolter, Edwin, Johnny of die magere en die dikke gast van van Bureau Sport en de zingende schilder: Oeh, kwartfinale!

Voor het eerst sinds het desastreus verlopen EK van 2012 in Polen en Oekraïne ('Stiekem met je Gdansk') dook Linke Leo weer de studio in. Voor het WK in Brazilië mat de oude rock 'n roll-ster zelfs een Tilburgs accent aan. Het wachten is alleen nog op de hordes tienermeisjes die nu gezellige moekes zijn geworden die achter zijn adres aan zitten.

Zong onze Leo twee jaar geleden nog over de gedroomde EK-finale, nu pak hij het voorzichtiger aan. De eerste realistische WK-hit ooit! Want wat zou het mooi zijn als Nederland al de kwartfinale zou halen op het kampioenschap in Brazilië. Met Spanje, Chili en de altijd gevaarlijke Australianen in de poule is het altijd maar afwachten wat het wordt. En misschien staan we in de tweede ronde wel tegen die Brazilianen. Oftewel, zoals Leo zingt: ''Ik hoop dat we het halen.''

--> Linkeballen

Schrijvers in Video  op 10 jun om 09:39 | Reageer
Een WK-poule invullen, ga er maar aan staan! Iran - Nigeria? Honduras - Ecuador? Bosnië - Iran? En jij maar denken dat je er verstand van hebt en aan het eind van het toernooi winnen de Duitsers en gaat de secretaresse er met je lunchgeld vandoor. Om ons niet te laten verrassen roepen wij bij elk toernooi de hulp in van Boudewijn Büch. Ondanks dat Tuvalu en de Galapagos Eilanden er dit jaar weer niet bij zijn, is 2-0 vaak niet zo’n hele gekke uitslag.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 5 jun om 16:50 | Reageer
Lekker pingpongen zonder armen? Egyptenaar Ibrahim Hamato draait daar zijn hand niet voor om. Deze batman verloor zijn beide armen, maar vond niets mooier dan ‘Rond de Tafel’ spelen, dus ging hij op zoek naar een oplossing. Hij stopt gewoon zijn batje in zijn mond en tikt het witte balletje weer vrolijk verder. Ook de beste tafeltennissers van de wereld zijn onder de indruk van Ibrahim. Laat tafeltennisexpert Robin van Persie dit maar eens nadoen!
 

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 12 mei om 14:07 | Reageer
Atlético Madrid verloor verrassend van Levante in de Primera Division. Maar de Rojiblancos hebben  het nog steeds in eigen hand. Uiteindelijk moet in Camp Nou het kampioenschap binnengehaald worden. Dat zou een ongelofelijke prestatie zijn. Net zo bijzonder als de dubbel van Atléti in 1996. Dit team had ook alles: een prima doelman (Molina), bikkelharde verdedigers (Santi, Geli), vernuft, tactisch inzicht, creativiteit en ‘een klootzak’ (Pantic, Caminero en Simeone) en voorin echte doelpuntenmakers (Lubo Penev, Kiko). In de kampioenswedstrijd tegen Albacete in mei ’96, scoort die boef op het middenveld de 1-0. Die klootzak. Die Zuid-Amerikaan die van geen opgeven weet. Die alles geeft voor zijn team. Je haatte hem als tegenstander. De Van Bommel van de jaren 90. Die met de cojones. Anno 2014 kunnen de roodwitten eindelijk weer kampioen worden, voor het grote geld van Barcelona en Real. En je gunt het ze, sterker nog: je gunt het die klootzak, die boef. Die fanatiekeling langs de zijlijn. Diego Simeone heeft de gunfactor. El Cholo met die grote cojones moet en zal La Liga winnen. Viva Atléti!   

--> Linkeballen

Dullens in Video  op 4 mei om 21:02 | Reageer
Niki Terpstra is een kei in fietsen. Want vernoemd naar Niki Lauda werd hij geen autocoureur (al kan hij dat inmiddels ook), maar wielrenner. Niki T. liet zondag even de benen spreken in Parijs-Robaais (want zo heet het in het Nederlands, echt). Gelukkig waren zijn vriendin Ramona, vader Douwe, broertje Mike en vriend en cameraman Leander erbij. Ex-rondemiss Ramona stond bij de finish en versnellingsbakspecialist Douwe en (oud-)wielrenners Mike en Leander op de tribune in het Velodrome waar de finish gelegd was. Ze maakten dit verslag: in ieder geval hield die ouwe Douwe het niet droog. Niki! Niki! NIKI!

--> Linkeballen

Zaaf in Video  op 14 apr om 23:21 | Reageer
Pagina 1 van 36Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   
Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen