NIEUWS


The Heus of Holland

The Heus of Holland: Adri van Tiggelen
This is The Heus of Holland! De enige echte zoektocht naar de beste linksback die Nederland kan vertegenwoordigen op het EK. Want alle discussies over spitsen, ruiten, punten naar voren of naar achteren ten spijt: onze titelaspiraties zijn slechts afhankelijk van één ondergewaardeerde positie. Die van linksback. De achilleshiel in bondscoach Bertje's team. Geïnspireerd door één van de grootste cultlinksbacks aller tijden, Ruud Heus, buigen een aantal experts zich over mogelijke kandidaten uit verwachte en onverwachte hoek. Voor wie draaien Winston 'Borsato' Bogarde, Roberto 'Van Velzen' Carlos, Silvie 'Angela' van der Vaart en Ruud 'Nick en Simon' Krol hun stoel om? En wat is het eindoordeel van Ruud Heus zelf? This is The Heus of Holland, met vandaag... Adri van Tiggelen!Wie?
Adri van Tiggelen uit Oud-Beijerland, bijna 55 jaar jong, bijgenaamd: De Spijker! Speelde voor Sparta, Groningen, Anderlecht, PSV en Dordrecht ’90. Van Tiggelen speelde 56 interlands voor het Nederlands elftal, 2 EK's, 1 WK en op zijn debuut na, startte hij altijd in de basis. Won als linksback met Oranje het EK in 1988, waar hij geen minuut miste. Gestopt in 1995, klaar voor een rentree op Euro 2012.

Ervaring?
Ruud Krol: Ervaring. Dat is dus belangrijk, denk ik. En dat blijkt ook zo te zijn.
Sylvie: Heerlijke snor! Waar is die gebleven? Hoe ging dat spreekwoord ook al weer? Mannen met baarden en snorren zijn lorren?
Roberto Carlos: Si!
Winston Bogarde: Respect, zeggen wij altijd bij de Kabel. En een boks voor Adri. Deze man weet hoe je een Europese titel wint. Niemand in The Heus of Holland kan hem dat nazeggen.
Ruud Krol: God hé. Hij is bijna twintig jaar geleden gestopt.
Winston Bogarde: Wilfred Bouma ook.  

Waarom moet Bert hem meenemen?
Ruud Krol: We moeten allemaal langer doorwerken. En Adri is sneller dan Bouma, kan nog steeds beter tackelen dan Schaars, en hij heeft meer charisma dan Jetro Willems denk ik. En dat blijkt ook zo te zijn. En hij heeft gogme. Voetbalgogme, dacht ik.
Sylvie: En ik zeg: snor. Plus één! Dit Oranje heeft een ernstig gebrek aan snorren. Plakplaatjes genoeg, maar wat is er mis met een mooie borstelsnor? Raffie heeft ook wel soms een vlassnorretje, maar die gaat dan op in een grote baard. Soms lijkt hij dan net op Arie Ribbens.  
Roberto Carlos: Que?
Winston Bogarde: Niemand die zo’n goede bijnaam heeft als Adri. De Spijker! Dat is toch wat anders dan Bogi? Of Raffie? Of Greggy? Of Klaasie? Of Persie? 
Sylvie: Of Adri! Denk eens wat een indruk dat maakt bij de Duitsers als ze zien dat Der Nagel meedoet, net als in 1988!
Ruud Krol: Of als de Denen zien dat de Søm meedoet.
Roberto Carlos: El Prego!  
Sylvie: Que?

Waarom moet Bert hem thuislaten?
Ruud Krol: De rollator is uit het ziekenfonds geschrapt, dacht ik. Ik weet niet of dat ook zo blijkt te zijn. Hem meenemen wordt puur een kostenplaatje voor de KNVB.
Winston Bogarde: Zoals Van Basten zei na het passeren van Edje Davids: we stellen Jan Wouters toch ook niet meer op?
Ruud Krol: Maar wel Barry van Galen, Dave van den Bergh, Martijn Meerdink en Theo Lucius.
Sylvie: Jan Wouters had ook een prima snor trouwens! Of zoals de Duitsers zeggen: Schnurrbart!
Roberto Carlos: Uh? Que?
Winston Bogarde: Adri is een laatbloeier. Debuteerde pas in Oranje op zijn 26e. Maakte in 1991 nog een transfer naar PSV. Toen was hij al 34 jaar, maar speelde nog 72 wedstrijden in drie seizoenen. Kan nog jaren mee. In ieder geval zes EK-wedstrijden. Zo fit als een hoentje.
Roberto Carlos:
Hoentje? Hoentelaar!
Ruud Krol: No! 

Is Adri the Heus of Holland?
Ruud Heus: Tijd om spijkers met koppen te slaan. Adri heeft ervaring en weet hoe je de Duitsers verslaat en hoe je een Europese titel wint. Ook al is hij misschien over zijn hoogtepunt heen, Adri brengt niet alleen een brok ervaring mee, maar ook een goede snor en een bijnaam die angst inboezemt. Dit lijkt me duidelijk: door naar the Battles!  

--> Linkeballen

The Heus of Holland: Stijn Schaars
This is The Heus of Holland! De enige echte zoektocht naar de beste linksback die Nederland kan vertegenwoordigen op het EK. Want alle discussies over spitsen, ruiten, punten naar voren of naar achteren ten spijt: onze titelaspiraties zijn slechts afhankelijk van één ondergewaardeerde positie. Die van linksback. De achilleshiel in bondscoach Bertje's team. Geïnspireerd door één van de grootste cultlinksbacks aller tijden, Ruud Heus, buigen een aantal experts zich over mogelijke kandidaten uit verwachte en onverwachte hoek. Voor wie draaien Winston 'Borsato' Bogarde, Roberto 'Van Velzen' Carlos, Silvie 'Angela' van der Vaart en Ruud 'Nick en Simon' Krol hun stoel om? En wat is het eindoordeel van Ruud Heus zelf? This is The Heus of Holland, met vandaag... Stijn Schaars!Wie? 
Stijn Schaars. 28 jaar, uit Gendt, niet te verwarren met het Belgische Gent. Speelde zijn jeugd bij Vitesse, maar door de aanwezigheid van een peukrokende, naar corpulentie neigende Theo Janssen kwam hij nooit echt aan bod. Verkaste vervolgens naar AZ, waarmee hij in 2009 kampioen van Nederland werd. Speelt tegenwoordig voor de Portugese slagers van Sporting Lissabon. Speelde 16 interlands en zat in de selectie van het WK 2010, maar speelde geen minuut. Positie: centrale middenvelder of linksback. 

Ervaring?
Ruud Krol: Ja God eh, ervaring heeft hij wel dacht ik. En dat bleek ook zo te zijn. Hij zat er toch in de selectie van 2010. Weliswaar om ballen te halen in de bosjes, maar dat maakt niet uit. 
Sylvie: Hihi, ik ken Stijn al langer. Hij is net zo oud als Raf. Ze hebben in de jeugd bij Jong Oranje al eens samengespeeld. Stijn heeft nog steeds hetzelfde kapsel
Winston Bogarde: Shit man.  Je moet toch af en toe je stylo veranderen. Je wou toch niet zeggen dat hij nog steeds op zwarte Copa Mundials loopt? Iedereen loopt op gekleurde patta’s tegenwoordig! 
Roberto Carlos: Si! 
Ruud Krol: Hij loopt misschien al lang mee, maar is naar mijn idee dus nooit beter geworden in wat hij doet.
Winston Bogarde: Swa, wat kan hij eigenlijk? Balletje breed? Linksback, daar speelt hij nooit. In de tijd dat ik speelde liet ik echt niet toe dat er een ander op mijn plek speelde. Deze neger boog voor niemand.
Sylvie: Ik vind het echt een aardige jongen hoor, doet geen vlieg kwaad!
Roberto Carlos: No!

Waarom moet Bert hem opstellen?
Ruud Krol: Ja God eh, hij zeurt nooit. Zelfs als ‘ie het wil, doet ie dat niet. Als je ‘m linksback neerzet, zul je ‘m nooit horen.
Winston Bogarde: Hij is een goede stand-in als m’n matties Jetro en Fredje falen.
Sylvie: Raf vindt het echt leuk als Stijn meegaat. Ze hebben weleens bij elkaar op de kamer gezeten! Zijn vriendin Lonneke is ook een leuke meid hoor. Die houdt wel van shoppen!
Roberto Carlos: Si!
Ruud Krol: Als de tegenstander zonder rechterspits speelt, kun je Stijn daar neerzetten. Hoeft ‘ie niet te verdedigen en kan hij zijn specialiteit balletjes breed tentoonspreiden, dacht ik.
Winston Bogarde: Ja man, balletje breed op Nigel. Hij is echt een koning.

Waarom moet Bert hem reserve zetten?
Winston Bogarde: Het is natuurlijk wel vlees noch vis, die jongen. Kleurloos, letterlijk en figuurlijk. In mijn tijd was een linksback groot, sterk, zwart en vol met tattoo’s en goud.
Ruud Krol: Ja God eh, hij kan in feite niet verdedigen dacht ik. En volgens mij blijkt dat dus ook zo te zijn. Hij is dus ook niet snel. Heeft eigenlijk geen verdedigende capaciteiten.
Sylvie: Waarschijnlijk zit Raf ook wissel, kunnen ze samen op de bank zitten, gezellie!
Roberto Carlos: Si!

Is Stijn The Heus of Holland?
Ruud Heus: Het is geen linksback. Wat echter meegaat naar het EK qua niveau echter ook niet. Stijn Schaars is geen speler die je Europees kampioen maakt. Speelt de tegenstander met drie aanvallers (in feite alle drie de EK-tegenstanders), dan moet er een echte back in de basis. Ach ja, hij zeurt toch niet. 

--> Linkeballen

Dullens in The Heus of Holland  op 29 mei om 16:32 | Reageer (6)
The Heus of Holland: Jetro Willems
This is The Heus of Holland! De enige echte zoektocht naar de beste linksback die Nederland kan vertegenwoordigen op het EK. Want alle discussies over spitsen, ruiten, punten naar voren of naar achteren ten spijt: onze titelaspiraties zijn slechts afhankelijk van één ondergewaardeerde positie. Die van linksback. De achilleshiel in bondscoach Bertje's team. Geïnspireerd door één van de grootste cultlinksbacks aller tijden, Ruud Heus, buigen een aantal experts zich over mogelijke kandidaten uit verwachte en onverwachte hoek. Voor wie draaien Winston 'Borsato' Bogarde, Roberto 'Van Velzen' Carlos, Silvie 'Angela' van der Vaart en Ruud 'Nick en Simon' Krol hun stoel om? En wat is het eindoordeel van Ruud Heus zelf? This is The Heus of Holland, met vandaag... Jetro Willems!Wie?
Jetro Willems, 18 jaar, uit Rotterdam. Willems, geboren op de Nederlandse Antillen, werd door blessures van drie linksbacks bij PSV dit seizoen voor de leeuwen gegooid in de eredivisie. Terwijl hij vorig seizoen al zestien wedstrijden bij Sparta in de eerste divisie speelde. Kreeg in het begin veel kritiek, maar is al een serieuze kandidaat om mee te gaan naar het EK als reserve-Ruud-Heus achter Stijn Schaars. Of Vurnon Anita. Of Fredje Bouma. Wie Bertje ook meeneemt.

Ervaring?
Ruud Heus: Net zoveel als een fietsende kleuter die net van zijn zijwieltjes is.
Winston Bogarde: Leeftijdsdiscriminatie! Hij komt ook van Sparta, net als ik, dus het zit wel goed, denk ik.
Ruud Krol: En dat bleek ook zo te zijn, Winston? Of, nee, dat zeg ik altijd. John Veldman kwam ook van Sparta.
Winston Bogarde: Wat wil je daarmee zeggen? Alleen is de vraag bij Jetro: Jasje aan of jasje uit?
Sylvie van der Vaart: Ik vind 'm schattig. Ik val wel op jonge mannen.
Ruud Heus: Maar het blijft een risico. Willems is nog niet helemaal droog achter zijn oren. Al was ik dat ook niet, maar dat kwam meer door de klodders Trekpleistergel die in mijn haar zaten.

Waarom moet Bert hem meenemen?
Ruud Krol: Ja, god hee. Als je een talent bent dan maakt leeftijd niet zoveel uit. Bovendien deed hij het goed tegen Bayern München. Al hadden die Arjen Robben thuis gelaten natuurlijk.
Sylvie: Hij heeft ook een goede naam, Jetro Willems. Dat is van die zanger Jethro Tull. En Willems. Onze prins heet ook Willems van Oranje! Hihi.
Winston Bogarde: Bovendien kan hij opgevangen worden door De Kabel. Lens, Anita, Babel, Seedorf, Reiziger.
Roberto Carlos: Si!
Ruud Heus: Bovendien is hij een linksback. Schaars, Bouma, Anita en Lens niet.
Ruud Krol: Ik was ook helemaal geen linksback.

Waarom moet Bert hem thuislaten?
Sylvie: Er zit in het hotel geen ballenbak toch?
Winston Bogarde: Mag hij van zijn moeder? Ik mocht niks van mijn moeder hoor. Achter elke Surinaamse man staat zijn moeder met een deegroller.
Ruud Krol: Kan hij wel een bal goed voorgeven? Spelen ze op het EK op een pupillenveld? Of moet Nederland met een 4-tje spelen in plaats van een 5-je?
Ruud Heus: Opkomende backs zijn helemaal 2012. Ik mocht vroeger helemaal niet opkomen. Ja, voor de koffie bij mijn schoonmoeder, daar mocht ik opkomen.

Is Jetro de Heus of Holland?
Ruud Heus: Het is meer, bij wie hebben we het minste risico dat we een doelpunt tegen krijgen. Maar dat is bij de hele achterhoede van Nederland op dit moment het geval. Ach, als ze aan de andere kant er maar één meer scoren. Dan pakken we uiteindelijk gewoon weer dat Cupje.

--> Linkeballen

Schrijvers in The Heus of Holland  op 24 mei om 16:15 | Reageer
The Heus of Holland: Wilfred Bouma
This is The Heus of Holland! De enige echte zoektocht naar de beste linksback die Nederland kan vertegenwoordigen op het EK. Want alle discussies over spitsen, ruiten, punten naar voren of naar achteren ten spijt: onze titelaspiraties zijn slechts afhankelijk van één ondergewaardeerde positie. Die van linksback. De achilleshiel in bondscoach Bertje's team. Geïnspireerd door één van de grootste cultlinksbacks aller tijden, Ruud Heus, buigen een aantal experts zich over mogelijke kandidaten uit verwachte en onverwachte hoek. Voor wie draaien Winston 'Borsato' Bogarde, Roberto 'Van Velzen' Carlos, Silvie 'Angela' van der Vaart en Ruud 'Nick en Simon' Krol hun stoel om? En wat is het eindoordeel van Ruud Heus zelf? This is The Heus of Holland, met vandaag... Wilfred Bouma!Wie?
Wilfred Bouma, 33 jaar uit het gezellige Helmond. Begon als aanvaller, maar zakte steeds een linie terug, tot hij in Engeland zo ver terug zakte, dat hij - mede door een nare blessure - op de tribune belandde. Dat vond hij te gortig en zo belandde hij weer bij PSV. 35 interlands. Speelde al twee EK's. Positie: Linksback of linker centrale verdediger

Ervaring?
Ruud Krol: Qua ervaring zit het met Bouma wel snor, dacht ik. Misschien wel zó snor, dat je denkt dat Adri van Tiggelen weer terug is.
Silvie: Ik hou niet van snorren! Ik vind die tattoos leuk.
Winston Bogarde: Ja, hij had door die blessure natuurlijk ook wel de tijd voor een flinke kleurplaat.
Roberto Carlos: Si.
Winston Bogarde: Maar qua ervaring is Fredje natuurlijk wel de beste keuze voor Oranje. Hij pendelde al op en neer naar de Herdgang toen Jetro Willems nog niet eens geboren was. Een bonk ervaring. En net als alle negers buigt hij voor niemand.
Ruud Heus: Schaken, Narsingh, Uchebo...
Silvie: Is Wilfred een neger?
Roberto Carlos: Si, si.

Waarom moet Bert hem meenemen?

Ruud Krol: Puur om de ervaring natuurlijk. Een andere reden kan ik niet bedenken, want ik vind 'm nogal oud en uitgeblust ogen dit seizoen bij PSV. Het is te hopen dat het hotel in Krakau geen drempels heeft, dan kan z'n rollator mee.
Winston Bogarde: Op Wilfred kun je Bouma. Misschien heeft Bert een rolletje als André Ooijer voor hem in petto. Dat pakte natuurlijk ook goud uit tegen Brazilië. Of ja, zilver dan.
Ruud Heus: Iets anders kan ik niet bedenken, want hij is nauwelijks goed genoeg voor de Eredivisie, joh. Speelde maar 18 wedstrijden en daarvan geen een als linksback. Cristiano Ronaldo gaat zich de komende maanden richten op hoe z'n haar aan de achterkant zit, want dat deel zal veel in beeld komen met Fredje in de basis.
Silvie: Rafael heeft het altijd lekker nonchalant. Staat 'ie drie uur voor de spiegel met een pot gel die Chris Zegers mij ooit heeft aangeraden. Gaat het erg mooi van zitten, alsof je net uit bed komt.
Ruud Heus: Ik geef Dirk Kuijt adviezen over z'n haar. Van die grote potten groene kledder van de Trekpleister.

Waarom moet Bert hem thuis laten?
Ruud Krol: Omdat De Zonnebloem ook een weekendje weg heeft gepland. Die man is toch te oud?
Winston Bogarde: Als reserve okee, maar als Bouma een basiskracht wordt dan kunnen we dat cuppie maar beter gelijk richting Berlijn sturen.
Silvie: Moet je ze wel eerst even e-mailen. Dat 'ie eraan komt. En altijd met 'Sie' aanspreken. Heb ik wel geleerd daar. 'Sie ginds kommt die Stoomboot!'
Winston Bogarde: Als Wilfred blank was, had hij veel meer interlands gespeeld.
Ruud Heus: Is 'ie echt niet gewoon blank? Hij praat Brabants!
Roberto Carlos: No!

Is Wilfred the Heus of Holland?
Ruud Heus: Een ervaren kracht achter de hand in je selectie is wel lekker. Aan de andere kant: de dragende spelers zijn ook geen talenten meer, die zijn ook in de bloei van hun leven. Misschien zou ik 'm meenemen als kamermaatje van Mark van Bommel, maar Bert moet het niet in z'n hoofd halen 'm op te stellen.

--> Linkeballen

Lotsy in The Heus of Holland  op 21 mei om 08:30 | Reageer (1)
The Heus of Holland: Urby Emanuelson
This is The Heus of Holland! De enige echte zoektocht naar de beste linksback die Nederland kan vertegenwoordigen op het EK. Want alle discussies over spitsen, ruiten, punten naar voren of naar achteren ten spijt: onze titelaspiraties zijn slechts afhankelijk van één ondergewaardeerde positie. Die van linksback. De achilleshiel in bondscoach Bertje's team. Geïnspireerd door één van de grootste cultlinksbacks aller tijden, Ruud Heus, buigen een aantal experts zich over mogelijke kandidaten uit verwachte en onverwachte hoek. Voor wie draaien Winston 'Borsato' Bogarde, Roberto 'Van Velzen' Carlos, Silvie 'Angela' van der Vaart en Ruud 'Nick en Simon' Krol hun stoel om? En wat is het eindoordeel van Ruud Heus zelf? This is The Heus of Holland, met vandaag... Urby Emanuelson.Wie?
Urby Emanuelson, 25 jaar, Zoon van Errol Emanuelson, die nog speelde bij Roeselare en Kortrijk, geen familie van Errol Refos. Speelt bij AC Milan, 15 interlands, geen eindtoernooi, positie: overal, maar voor wie dat wil: linksback.

Ervaring?
Winston Bogarde: Als we een vervanger zochten voor Michael Jackson bij de Jackson vijf, dan was Urby al de nieuwe MJ. Maar dit is de Heus of Holland.
Ruud Krol: Blame it on the boogie!
Ruud Heus: Als we de beste linksachter/linkermiddenvelder/ausputzer/hangende libero linkerspits zochten die ook eventueel op doel kan staan, dan had Urby ook geen concurrentie. Urby is van alle markten thuis.
Roberto Carlos: Si.
Ruud Heus: Maar we zoeken een linksback, geen ideale twaalfde man. Urby moonwalkt bij AC Milan ook over het hele veld, speelt zelden linksachter.
Sylvie: Zijn haar zit goed. Daar kan dan zo een kammetje in blijven steken. Of twee. Schön!
Roberto Carlos: Si.

Waarom moet Bert hem meenemen?
Ruud Krol: Dit lijkt mij een ee, bie, sie, one two, three.
Winston Bogarde: Urby et orbi, mijn zegen heeft hij. Hoe is het mogelijk dat Urby nu al is afgevallen voor het EK? Heb je de concurrentie gezien?
Ruud Krol: I want you back!
Winston Bogarde: Gelezen. Niks gehoord. Erg verbaasd. Grote domper.
Sylvie: In Duitsland is het nieuws met gejuich ontvangen. Wetten das?
Ruud Heus: Is Urby bij AC Milan de nieuwe Harvey Esajas of de nieuwe Frank Rijkaard. That’s the question! Bert heeft liever een echte linksback. Een type Purrel Fränkel. Maar dan sneller, beter, sterker, groter en met rijbewijs.
Winston Bogarde: Je bedoelt een soort Emanuelson?  

Waarom moet Bert hem thuis laten?
Ruud Krol: Al die haarlemmerolie, dat geeft maar vlekken.
Winston Bogarde: Nu Bert hem thuis laat, stel ik Urby sowieso op bij de Suriprofs. Als Dean Gorré mij niet voor is. Ik denk dat ik Urby in de spits zet, maar dan moet André Wasiman linksback. 
Ruud Heus: Was Harvey Esajas een linksback? Nee, maar dat doet er ook niet toe.
Winston Bogarde: Dat is Stijn Schaars ook niet. En dat was ik ook niet. Maar ik boog voor niemand!
Roberto Carlos: No!

Is Urby the Heus of Holland?
Ruud Heus: Gezien de valse noten bij de concurrenten had Urby zeker nog een kans verdiend als nieuwe Heus of Holland. Ik draai mijn stoel graag voor hem om als hij belooft niet stiekem in de spits te gaan staan. Ik zie Urby graag terug in the battles!

--> Linkeballen

Mr. Positivo in The Heus of Holland  op 18 mei om 12:10 | Reageer
Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen