NIEUWS


Linke Soep!

Songfestivalnieuws! Vanuit het altijd gezellige Wenen bereikte ons vandaag het bericht dat oud-voetballer Stijn Vreven  zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. De Belg, oud-speler van Utrecht, Vitesse en ADO, was te laat om zijn uitgeschakelde thuisland te vertegenwoordigen, maar zal nu namens Native America meedoen aan de liedjesparade. “Als Israël en Australië mee mogen doen aan dit Europese feestje, dan toch zeker het land waar Columbus voet aan wal zette,” was de tipi-sche verklaring van de Belg, voor wie het vers verkregen dubbele indianenpaspoort de afgelopen maanden een speerpunt was.

Vreven zal vanavond zijn opwachting maken onder zijn artiestennaam Wijze Witte Wigwam. "Amai, ik ben hier de echte indiaan! Ik woonde al in een wigwam toen Trijntje nog met cowboys speelde ,” brieste Vreven, die niet was te spreken over de concurrente uit Nederland. “Ai, ai, ai, ai, ik vind er geen indiaan! De strijdbijl begraven? De vredespijp? Geen denken aan!” was het verdere commentaar van de oud-rechtsback op de Nederlandse act.

Vreven zal vanavond het lied ‘Gooi je haar los, maak me gek' ten gehore brengen, een nummer bewerkt door de bekende Belgische volkszanger Eddy Wally. De marketingcampagne bij de act van Wijze Witte Wigwam Vreven is verzorgd door een berucht Nederlands marketingbureau dat eerder met een indianenbijltje hakte en onlangs Totum Dagelet strikte voor de reclamecampagne. Naar verluidt zal Maarten Atmodikoro vanavond op de tomahawk voor de muzikale begeleiding zorgen.

--> Linkeballen

Mr. Positivo in Linke Soep!  op 19 mei om 18:24 | Reageer
Songfestivalnieuws! Vanuit het altijd gezellige Kopenhagen bereikte ons vandaag het bericht dat oud-voetballer Stijn Vreven  zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

De Belg, oud-speler van Utrecht, Vitesse en ADO, was te laat om zijn uitgeschakelde thuisland te vertegenwoordigen, maar zal nu namens Native America meedoen aan de liedjesparade. “Als Israël en Azerbeidzjan mee mogen doen aan dit Europese feestje, dan toch zeker het land waar Columbus voet aan wal zette,” was de tipi-sche verklaring van de Belg, voor wie het vers verkregen dubbele indianenpaspoort de afgelopen maanden een speerpunt was.

Vreven zal zijn opwachting maken onder zijn artiestennaam Wijze Witte Wigwam. "Amai, ik ben hier de echte indiaan! Ik woonde al in een wigwam toen Joan Franka nog achter een cowboy aanrende,” brieste Vreven, die niet was te spreken over de concurrenten uit Nederland. “Die Waylon met een cowboyhoed. Ik vind er geen indiaan! De strijdbijl begraven? De vredespijp? Geen denken aan!” was het verdere commentaar van de oud-rechtsback op de Nederlandse act, die eerder al een eventuele verzoening met Indiaan Franka van de hand wees.
 
Vreven zal vanavond het lied ‘Gooi je haar los, maak me gek' ten gehore brengen, een nummer bewerkt door de bekende Belgische volkszanger Eddy Wally. De marketingcampagne bij de act van Wijze Witte Wigwam Vreven is verzorgd door een berucht Nederlands marketingbureau dat eerder met een indianenbijltje hakte en onlangs Totum Dagelet strikte voor de reclamecampagne. Naar verluidt zal Maarten Atmodikoro vanavond op de tomahawk voor de muzikale begeleiding zorgen.

--> Linkeballen

Mr. Positivo in Linke Soep!  op 7 mei om 11:40 | Reageer
Een huispak? Mag je dat dragen? Ja, dat mag je dragen! Voor wie een hysterische wintertrui met sneeuwvlokken en rendieren niet genoeg is. ga je deze winter helemaal De Mart. Roy Donders? Senk Joe, but no Senk Joe!

Het gerucht gaat dat onze NOS -Mastodont 's avonds, op de klanken van Dalida, zo - hupsee - in zijn Martpak springt en de rest van de avond de boel lekker de boel laat. Wat een courage! Merci en je kunt het me doen!

Zo, met Sotchiiii (gezondheid!) in aantocht, kan het deze winter nog behoorlijk fris worden. Wil jij tijdens de Olympische Spelen geen kou vatten, maar toch helemaal 'in stijl' erbij lopen? het Martpak past iedereen! Het Martpak, mag ik dat dragen? Ja dat mag ik dragen!

--> Linkeballen

De Stagiaire in Linke Soep!  op 5 dec om 07:00 | Reageer
Mark van Bommel (36) is De Mol. Dat werd zondagmiddag, halverwege PSV - Ajax bekend. Het is voor de tweede keer in het bestaan van dit programma dat De Mol al wordt ontmaskerd voor de laatste aflevering van het seizoen.
Winnaar van dit seizoen werd Pierre 'Hakim' van Hooijdonk. De acteur uit Sesamstraat wist alle vragen van de laatste test goed te beantwoorden. “Het werd mij bij die nederlaag van PSV thuis tegen PEC Zwolle al duidelijk. PSV won ook wel verdacht vaak als Mark niet meedeed. En zoveel gele kaarten pakken, zeg nou zelf, dat riekt naar een echte mollenstreek,” aldus Pi-Air voor de microfoon van presentator Joep Schreuders. "Ook alle verborgen aanwijzingen wezen naar Van Bommel. Het hoofd in het zand steken, de totale onzichtbaarheid, de snorharen... Makkie toch? Ik twijfelde ook nog even aan Erik Pieters, Jeremain Lens, Boy Waterman, Ronald Waterreus, Berry van Aerle, Dick Advocaat, Harry van Raaij en Willy van de Kerkhof, die ook wel een belangrijk aandeel hadden in dat er steeds punten uit de pot verdwenen, maar eigenlijk was het mij vanaf het begin duidelijk: Mark van Bommel is De Mol.”

--> Linkeballen

Mr. Positivo in Linke Soep!  op 15 apr om 11:27 | Reageer
Wilfried Bony blijft een fenomeen. Een soort Cruijff, Hendrikus Johannes, Fenomeen, maar dan anders. Net als Nummer 14 verdient Bony een boek. Uitgeverij Linkeballen presenteert na de eerdere successen van Snelle Pelle en Bjorn Vleminckx Hattrick daarom ook met trots de eerste aflevering van My Little Bony. In het avontuur voor voor jongens en meisjes die van voetballen en eenhoorns houden gaat My Little Bony op bekerjacht. De spits maakt eerst Vitesse kampioen door een record aantal doelpunten te maken in de eredivisie. Coen Dillen eat your heart out! Daarna trekt My Little Bony met de Arnhemmers Europa in om daar ook van scoren lopendebandwerk te maken. Daarbij wordt hij geholpen door de in rookgordijnen omhulde Theo Janssen, de slissende trainer en het jonge neefje Marco van Ginkel. Onderweg vindt hij in Gelderland ook nog eens zijn grote liefde. Hoe het precies afloopt kunnen we niet verklappen, maar met My Little Bony in de opstelling kan er natuurlijk weinig mis gaan. Nu: nét niet verkrijgbaar bij uw boekhandel!

--> Linkeballen

Ratzi in Linke Soep!  op 17 mrt om 12:50 | Reageer

Hoera! Steve McClaren heeft een nieuwe baan! Na eerst mislukt te zijn als bakker van Brollyburgers, Wallyburgers, Clichéburgers en Wolfsburgers, kan hij nu - een dag na zijn congé in Enschede - alleen nog maar aan de gang bij de McDonalds in het Engelse York. De fastfoodketen besloot direct tot een reclamecampagne met de gewezen trainer in de hoofdrol. McClaren zelf over deze opmerkelijke stap: "I'm very happy to take this step, the only step that was left for me. It might come as a surprise, but hey... that's fastfood. The burger has two sides."

--> Linkeballen

Ratzi in Linke Soep!  op 26 feb om 20:20 | Reageer

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende. Mark van Bommel vindt dat hij gezocht wordt. Wie weet waar hij is? De 35-jarige Limburger is een middenvelder en de heerser van de middencirkel. Hij komt op dit moment uit voor PSV uit Eindhoven. Hij heeft bruine krullen en had in het verleden een vlassig snorretje op zijn bovenlip. Hij zeurt graag, houdt niet echt van lastige vragen na de wedstrijd en kijkt vaak chagrijnig. Bovendien heeft hij een voorliefde voor geel. Hij kan inmiddels kwartetten, want hij heeft deze competitie al zeven gele kaarten verzameld. Als u meer informatie heeft bel dan met een van de bovenstaande nummers of neemt u contact op met de plaatselijke politie.

--> Linkeballen

Schrijvers in Linke Soep!  op 4 dec om 11:36 | Reageer (2)
Bij Linkeballen zijn we dol op jongensboeken. Zeker wanneer sport een hoofdrol speelt. Rob van de Rovers, Sjakie en zijn Wondersloffen, Roel Dijkstra. En natuurlijk de hele reeks aan jeugdboeken die we zelf al in het leven hebben geroepen. Neem bijvoorbeeld Björn Vleminckx: Hattrick! Of de avonturen van Witneus en Pim en de Magische Poederdoos. In diezelfde reeks presenteert Uitgeverij Linkeballen nu een nieuwe bestseller: Snelle Pellè blijft maar scoren!

In dit avontuur tekent een in verval geraakte spits, die altijd meer succes had met zijn reebruine ogen, brede kaaklijn en perfecte zijscheiding dan met zijn doelpunten, onverwacht een contract bij het grote Feyenoord. Wat aanvankelijk wordt gezien als een ongelukkig verstandshuwelijk tussen twee partijen die vechten voor een laatste kans, mondt uit in een sprookje. In een stoffig materiaalhok, dat voor het laatst is geopend door Ome Fred Blankemeijer en door doe-het-zelver Gertjan Verbeek keurig achter een gipsmuurtje is weggemoffeld, vindt Pellè namelijk de wonderschoenen van doelpuntenmachine Cor van der Gijp. Wat er dan gebeurt, gaat iedere voorstelling te boven. Zijn het echt de schoenen van Van der Gijp? Of spelen er andere krachten? Je leest het in Snelle Pellè blijft maar scoren! Nu: nét niet verkrijgbaar bij uw boekhandel!

--> Linkeballen

Ratzi in Linke Soep!  op 21 nov om 11:23 | Reageer

De Olympische Spelen zijn net over de helft, maar nu al mogen wij al zeggen (ja, dat mogen wij zeggen) dat Ranomi Kromowidjojo Neerlands absolute sportkoningin is. Een geweldige uitbreiding van het koninkrijk voor iemand die zich al twee jaar Twitterkoningin mocht noemen. En wat doen we met vorsten? Juist, die eren we. Maar nu eens niet met je giechel op een munt of een postzegel. Nee, voor Ranomi hebben wij iets wat haar écht past. Voor duizenden kleine zwemmertjes is zij sinds Londen namelijk een idool. Moeizaam houden zij hun hoofd en twee vingers boven water bij het watertrappelen, doodsangsten staan ze uit voor die stok met die haak eraan en eigenlijk durven ze nog niet van 'de hoge' te springen. Maar dat geeft niks, want zo is Ranomi ook begonnen.

Beste zwembond, zwembaden en wie dan ook. Is het niet eens tijd om onze zwemkoningin te eren - en duizenden kinderen te inspireren - met een complete restyling van het aloude zwemdiploma? Ja toch? Nou, Linkeballen maakt het jullie nu wel erg gemakkelijk. Wij presenteren hier, ter ere van Ranomi... het Kromowiploma! Plons!

--> Linkeballen

Lotsy in Linke Soep!  op 5 aug om 14:24 | Reageer (2)

Het schaduwkabinet Linkeballen-1 is vandaag gevallen. Minister-president Clarence Seedorf zal morgen het ontslag van zijn voltallige sportieve tegenkabinet aanbieden aan IJskoningin Annette Gerritsen, die dat vermoedelijk niet zal wegwuiven. Premier Seedorf kwam de laatste weken steeds meer in conclaaf met de exorbitante bezuinigingseisen van minister van financiën, Winston Bogarde, die bovendien steeds meer moeite kreeg met de gedoogsteunconstructie die in het leven was geroepen voor staatssecretaris van Buitenlandse zaken Tomas Galasek (Lucky Ajax).
Ook de strubbelingen tussen Louis van Gaal (Onderwijs), Johan Cruijff (De Roze Olifant) en zijn staatssecretaris Koeman (NS) bleken steeds moeilijker te lijmen voor Premier Seedorf. Landbouwminister Ids Postma stapte gisteren al op en had uit protest een polder in Zeeland onder water gezet en beloofde er nog voor deze winter een ijsbaan van te maken. Justitie-minister Glenn Helder en staatssecretaris Yassine Abdellaoui (Veiligheid) bleken ontraceerbaar en niet bereikbaar voor commentaar. Premier Seedorf vertelde dat de schuld van de kabinetsbreuk volledig bij Minister Bogarde en zijn assistente Fatima Moreira de Melo lag en dat nieuwe verkiezingen in aantocht zijn. “Ik buig voor niemand,” was het enige commentaar dat minister Bogarde na de breuk te melden had.

--> Linkeballen

Mr. Positivo in Linke Soep!  op 22 apr om 10:38 | Reageer
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste   
Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen