NIEUWS

Artikelen van Dr. Do Ping

De wedstrijdleiding van het tennistoernooi van Barcelona wilde Rafael Nadal eerst helemaal geen beker geven voor zijn toernooiwinst. Maar als het dan toch moet, doe dan maar een grote. Maak maar ruimte op de schoorsteenmantel, Rafa! We zeiden het vorige week al: kleurt de tennisbaan oranje, dan zoekt Nadal een vrolijk kleurtje op en speelt hij met zijn tegenstanders. Het was de 6e keer dat hij Barcelona won en van de 33 finales op het gemalen baksteen (bedankt Heinze Bakker) won hij er 31. In zijn hele loopbaan heeft hij slechts 16 x op gravel verloren (maar 6 x sinds 2005): een totale winstpercentage van 92,7%.

Het zijn cijfers om op een mooie briefkaart naar huis te schrijven. Opmerkelijker was dan ook niet de winst van Nadal, maar meer zijn gesprek na afloop. Want jawel, hoewel zijn praatje nog altijd doordrenkt is met algemeenheden, is zijn English improving. Zou Rafa soms samen met oom Toni in de voorbereiding van het zomerseizoen bij de nonnen in Vucht hebben doorgebracht om zijn Engels te verbeteren? Vorig jaar gaf onze goedlachse spierbundel nog standaard op elke vraag antwoord met: "Yes, I do my best. I try to win you know, for sure. I want to win. I’m very geppy!’ Manuel was er niks bij. Maar de LOI-cursussen beginnen blijkbaar zijn vruchten af te werpen! Very Ggggggood!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 26 apr om 08:19 | Reageer
Eredivisie ronde 32: de analyse van G.
Vergeet René, Youri, Jan, Johan en Hans. Dé Eredivisie-analist die er echt toe doet, werkt voor Linkeballen. Onze mysterieuze G. van de Wedstrijd laat eens per week zijn licht schijnen over de Nederlandse velden. Wie was er goed? Wie loopt de kantjes er vanaf? Welke ploeg is de gedoodverfde nummer 13? Wie is de nieuwe kroonprins van het trainersgilde? Wie wordt de nieuwe Oscar Moens? G. (voornaam Geest) ziet dingen die andere kenners niet zien. Hij wordt dan ook de 'Derek Ogilvie onder de analisten' genoemd. Die heeft ook iets met geesten. Gelukkig hoeft G. niet ondertiteld te worden.

Linkebal verder en lees G's analyse van speelronde 32 met dit keer onder meer Georginio Wijnaldum, Björn Kuipers, Rinus Michels en Gerd Müller. Bekijk ook de prachtige foto's van dit weekend!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in G. van de Wedstrijd  op 24 apr om 20:15 | Reageer
Feyenoord schreef zondag zijn eigen Paasverhaal. Met Georgino Wijnaldum als de Rotterdamse Jezus, namen de Rotterdammers revanche voor de historische 10-0 nederlaag in Eindhoven. Een 3-1 zege, een herrijzenis en een opluchting, zo laat Wijnaldum zien. De eredivisie blijft tot het laatste duel ongekend spannend. Voor een uitgebreide terugblik op deze speelronde, lees vanavond de analyse van onze huisanalist G. van de Wedstrijd.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Foto  op 24 apr om 16:38 | Reageer
Het Grand Slam toernooi van de US Open karakteriseert de ‘American Dream’ perfect. Iedereen die ooit een racket in zijn handen heeft gehad (of nog nooit heeft gespeeld) kan immers aan de US Open meedoen. Het enige wat je moet doen is de National Playoffs winnen. Iedereen ouder dan 14 is vrij om zich in te schrijven voor het nationale kwalificatietoernooi. De winnaar van het immense schema (vorig jaar 1232 spelers over 16 pre-kwalificatietoernooien) krijgt een wild-card voor het kwalificatietoernooi. Dan is het dus nog een kwestie van Igor Sijsling, Matwe Middelkoop en Jesse Huta Galung aan de kant zetten en voor je het weet speel je in de 1e ronde tegen Nadal. Vorig jaar wonnen Blake Strode en Alexandra Mueller het toernooi, maar zowel Strode, nummer 613 van de wereld als Mueller (WTA-420) haalden het hoofdtoernooi niet.

Dat kan beter dacht ESPN-sportpresentator Mike Greenberg, die een kans zag om zijn droom, spelen op de US Open, in vervulling te laten gaan. Hij had geen slechte partner uitgezocht om zich te kwalificeren voor het mixtoernooi. Niemand minder dan Chris Evert, inmiddels 56 jaar, maar met 18 Grand Slam titels  toch een indrukwekkendere palmares dan de eerste de beste recreant. Het niveau was lachwekkend, met als hoogtepunt dat Greenberg zijn return op de billetjes van Evert sloeg. De oud-nummer 1 van de wereld en de sporthost werden door de plaatselijke Henk en Ingrid vakkundig aan de kant gezet. Game over. Volgend jaar beter.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 21 apr om 16:34 | Reageer
Je familie laten zien waar je werkt, dat zijn de leukste dagen van het kantoorjaar. Maar wat nu als je Jordi Gené bent, WTCC-rijder? Precies, gewoon je oma een helmpje op doen en haar in die schietstoel naast je zetten. Vindt ze vast leuk. Gas Jordi, gas!  

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 16 apr om 12:06 | Reageer
De legendarische Colombiaanse keeper René Higuita heeft een waardig opvolger. Niet dat zijn landgenoot Quinonez Wilson de bal kan stoppen met een verbluffend hakje (blijft mooi), maar de sluitpost van Sport Colombia liet in de 3e divisie van Paraguay wel een ander stukje van zijn klasse zien. Met een prachtige trap van 83 meter verrast hij zijn collega van Cerro Porteno op het andere doel. Weer eens wat anders dan de vrije trappen van Chilavert of de penalty van Raimond van der Gouw. Na het feest kwam de kater. Wilson kreeg een gele kaart. Hij had zijn shirt uitgedaan. En dat mag dus niet!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 14 apr om 15:44 | Reageer
Ben ff je naam kwijt - Novak Djokovic
Novak Djokovic is in de vorm van zijn leven. De goedlachse Serviër heeft dit jaar nog geen potje verloren. Na de Davis Cup winst gingen letterlijk en figuurlijk de wilde haren er af bij Djoko en is hij niet meer te stuiten. In Australië won hij zijn tweede Grand Slam titel en in Miami zette hij deze week Roger en Rafa aan de kant. Op de tribune klapt vader Djokovic zijn handen stuk! Wordt Djokovic de nieuwe nummer 1? Dat staat niet in onze glazen bol, maar het zou zomaar kunnen. Djokovic is op gravel weliswaar minder sterk, maar het gat met Nadal wordt kleiner en de Spanjaard heeft een hoop punten te verdedigen in het aankomende zomerseizoen. Hoe dan ook, zou Tom Egbers zeggen, nummer 1 van de wereld wordt je niet met een kinderachtige bijnaam. Nole? Pfff….The Djoker? Die grappen en grollen lijken verleden tijd. Wat Djokovic nodig heeft is een bijnaam die recht geeft aan zijn nieuwe status en die hem net dat stukje extra zelfvertrouwen geeft om de beste speler van de wereld te worden. Een bijnaam waar Fantasthiemo even van opschrikt, waar Mr. Perfect helemaal gek van wordt, waar Rafa niet very geppy van wordt. Aan jullie de taak. Verzin een nieuwe bijnaam voor Novak Djokovic en jawel, wie weet pak jij deze week die Linkeballen-bidon die je thuis zelf mag vullen met een drankje naar keuze! 
Update: Sorry Linkeballers, deze drie inzendingen lijken ons geen verbetering. Djokovic blijft dus The Djoker.

--> Linkeballen

Petkorazzi!
Andrea Petkovic is de leukste nieuwe tennisverschijning op de WTA Tour. De Duitse, van origine uit Bosnië, is nu niet bepaald de nieuwe Steffi Graf of heeft de krullenbos van een Rudi Völler, maar Spaß is ze wel. Bovendien, een slimme meid die op haar toekomst is voorbereid. Ze studeert politicologie, leest naast ‘Winning Ugly’ graag Goethe en heeft naast een gave website een columnpje in de FAZ. Dat alles onder haar alter ego Petkorazzi, zeg maar de vrouwelijke variant van onze Papa Ratzi. Petkovic haalde dit jaar al de kwartfinale op de Australian Open en leek deze week in Miami hard op weg naar haar eerste serieuze prijs. Ze won van de nummer 1 van de wereld Wozniacki, maar verloor uiteindelijk gisteren in de halve finale van de Queen of Scream. Schade! Want zo kregen we weliswaar na afloop de gebruikelijke kushandjes van Maria te zien, maar ging de Petko-dance mooi aan onze neus voorbij. Want ‘wie sage ich das jetzt’, die Petko-dance is ubergeil ja! De lyrics heeft ze zelf geschreven, het dansje zelf bedacht en Phill Fill verzorgde de beat. Volgende keer meedoen met de Petko-dance? Andrea legt, met hulp van haar Chinese dansrobot, zelf even uit hoe je de moves onder de knie krijgt.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 1 apr om 08:35 | Reageer
In het zonnige Miami wordt deze week lekker getennist. Novak Djokovic (in 2011 nog niet verloren) stevent ook in Florida af op de finale. Waarschijnlijk tegen Nadal of Federer, die eerst nog met elkaar moeten afrekenen. Dat belooft spektakel! Djoko deed in Miami ook mee met het dubbel. Niet met Jacco Eltingh, maar met niemand minder dan Andy Murray aan zijn zijde. De Schot is hopeloos op zoek naar zijn vorm en lijkt de laatste weken te worden achtervolgd door het spook dat Fred Perry heet. De finalisten van de Australian Open vormden een gelegenheidsdubbel om de Amerikaanse toeschouwers wat vertier te geven. You bet! Tegen Mikael Joezhny (waar kennen we die ook al weer van?) en Sergyi Stakhovsky speelden ze het mooiste punt van het toernooi. Jammer alleen dat Murray het moest verpesten. De Russen wonnen uiteindelijk de beslissende tie-break. High Five!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 31 mrt om 10:50 | Reageer
Bijna kreeg Oranje nog de deksel op de neus. Of zoals Raffie hier de bal op zijn gok. Pok. Die twee snelle goals van Hongarije na rust stonden niet in het script van de galavoorstelling. Niks galavoorstelling, Nederland - Hongarije was meer amateurtoneel van de bovenste plank, inclusief opgetrokken tenen. Hallo hoogmoed, hier de val. En ach, het had af en toe ook wel weer wat vertrouwds. Zwoegen, geploeter, een achterstand. Niks ‘Olé roepen bij elk balcontact, maar gewoon weer ouderwets ‘tjonge jonge jonge’ kunnen zuchten als een pass niet aankwam. De Oranje Sinterklazen kregen uiteindelijk toch nog een beetje waar ze voor gekomen waren: 5 goals met als mooiste de laatste, de lucky van Dirk Kuijt. Over die drie tegengoals zullen we het maar niet hebben. Op 2 september reist het circus der kwalificatie verder. Dan wacht thuis de kraker tegen San Marino.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 29 mrt om 22:30 | Reageer (1)
Pagina 12 van 21Eerste   Vorige   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Volgende   Laatste   
Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen