NIEUWS

Artikelen van Dr. Do Ping

Het WK Ping Pong start zondag in Rotterdam. Zonder Bettine Vriesekoop en Trinko Keen, maar wel met de Nederlandse trots Li Jiao en Li Jie. Helaas is het de stagiaire niet gelukt om onze favoriete onderdeel 'Rond de Tafel' in Ahoy op het programma te krijgen, maar niet getreurd: dat WK belooft spektakel genoeg. Als de Zweedse pingpongert Mattias Oversjo (spreek uit: Øeuversjåæöo) maar meedoet. Van de week sloeg hij achter zijn rug, zonder te kijken, het witte balletje genadeloos langs zijn buurman Oei!. Bij Rond de Tafel is zijn tegenstander dan af. Nu heeft hij gewoon een punt en is hij een internethit.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 2 mei om 16:00 | Reageer
Robin Haase is het zat
Robin Haase is het zat. De beste tennisser van Nederland heeft het helemaal gehad met het forum van tennisactueel.nl. Een site waar verwoede tennisfans zich verzamelen en met elkaar discussiëren over het wel en wee van het Nederlandse tennis. Op tennisactueel blijven forumleden zelfs ’s nachts op om via een webcamlivestream Kiki Bertens of Jesse Huta Galung te zien spelen. En als je als tennisfan zo begaan bent met het Nederlanse tennis, tja, dan lopen de gemoederen wel eens hoog op. Ook over Robey Haase, want óók de ijverige krullebol wordt door de forumleden regelmatig de digitale grond ingeschreven. En Haase, en alle andere Nederlandse tennissers, blijken dat dus allemaal te lezen en vinden dat niet meer leuk. “Raar, onnodig en beledigend,” stelt Haase nu in een warrige brief op zijn eigen site. “Grove en ongepaste teksten, respectloos.” Haase zegt het vooral te willen opnemen voor de familie en vrienden van de Nederlandse tennissers, die nog het meeste last van de kritiek op de site zouden hebben. Hij vindt het een beter idee als de mensen hem aanmoedigen in plaats van kleineren. Oh ja, Haase ergert zich er ook aan dat mensen hem op twitter verbeteren als hij een spelfout maakt.

Pfff...Kom op Robin, grow up. Zo werkt het nu eenmaal als topsporter. Of zoals Marco van Basten al eens zei: 'vandaag ben je de koning, morgen een klootzak'.  Als je geschoren wordt, moet je gewoon stil blijven zitten. Tot de volgende overwinning. En probeer op die dagen dat iedereen je een eikel vindt, de boel een beetje te relativeren: je bent 24, hebt een prachtig leven op de mooiste tennisbanen van de wereld en je verdient een aardig zakcentje met je hobby. Zeg nou zelf, dat klinkt beter dan ’s nachts naar een livestream te zitten koekeloeren. Sta erboven, anders word je nooit nummer 1. Of denk je dat Rafael Nadal ook druk is met wat ze allemaal over hem schrijven op Spaanse tennisfora? Kom nou, die is veel te druk met bekers verzamelen. Nog steeds boos? Doe het anders net als Michael Dingsdag en Stijn Stijnen: maak een nickname aan en vraag ook je familie om af en toe wat tegenwicht te bieden aan alle kritiek. Laat iedereen ze vertellen dat je je best doet en dat we alleen maar mogen juichen, zelfs als je verliest.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 2 mei om 12:54 | Reageer (3)
Ben ff je naam kwijt - Henk Grol
Ho! Wat krijgen we nou? Henk Grol werd geen Europees Kampioen judo. De krachtpatser uit Veendam, 100 kilo schoon aan de haak (over haken gesproken, hoe zat dat ook alweer Mark Huizinga?) verloor in de tweede ronde bij het EK in Instanbul. Henk was ziedend. Dat is Henk namelijk altijd als hij geen goud wint. De bronzen medaillewinnaar van Peking is een gouden troef in Londen. Maar we zullen je helpen Henk, want zonder goede bijnaam, gaat dat goud niet lukken. Helaas. Of dacht je soms dat Anton Geesink en Wim Ruska zonder bijnaam Olympisch Kampioen zijn geworden? Uh, ja dat klopt wel, maar dat waren andere tijden, man! Anton kreeg een hele straat naar zich genoemd (op welk nummer woonde hij ook alweer) en Fannie Blankers Koen kreeg…een fiets! Jawel. Maar neem van ons aan Henk, om tegenwoordig nog al die Oostblokkers op hun rug te gooien, is net een extra stukje kracht vereist. En je zult zien, met een sterke bijnaam gaan de ippons en yuko’s vanzelf. Het is aan jullie Linkeballers, om Henk Grol een mooie bijnaam te geven. Zet je inzet hieronder. De winnaar wint een Linkeballen-bidon, die ook makkelijk is mee te nemen naar de tatami! 
Update: De Lange Leegte wordt het niet, maar de Grol's Veste klinkt zeker als een ontneembare vesting voor de Oostblokkers. David, gefeliciteerd!

--> Linkeballen

De wedstrijdleiding van het tennistoernooi van Barcelona wilde Rafael Nadal eerst helemaal geen beker geven voor zijn toernooiwinst. Maar als het dan toch moet, doe dan maar een grote. Maak maar ruimte op de schoorsteenmantel, Rafa! We zeiden het vorige week al: kleurt de tennisbaan oranje, dan zoekt Nadal een vrolijk kleurtje op en speelt hij met zijn tegenstanders. Het was de 6e keer dat hij Barcelona won en van de 33 finales op het gemalen baksteen (bedankt Heinze Bakker) won hij er 31. In zijn hele loopbaan heeft hij slechts 16 x op gravel verloren (maar 6 x sinds 2005): een totale winstpercentage van 92,7%.

Het zijn cijfers om op een mooie briefkaart naar huis te schrijven. Opmerkelijker was dan ook niet de winst van Nadal, maar meer zijn gesprek na afloop. Want jawel, hoewel zijn praatje nog altijd doordrenkt is met algemeenheden, is zijn English improving. Zou Rafa soms samen met oom Toni in de voorbereiding van het zomerseizoen bij de nonnen in Vucht hebben doorgebracht om zijn Engels te verbeteren? Vorig jaar gaf onze goedlachse spierbundel nog standaard op elke vraag antwoord met: "Yes, I do my best. I try to win you know, for sure. I want to win. I’m very geppy!’ Manuel was er niks bij. Maar de LOI-cursussen beginnen blijkbaar zijn vruchten af te werpen! Very Ggggggood!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 26 apr om 08:19 | Reageer
Eredivisie ronde 32: de analyse van G.
Vergeet René, Youri, Jan, Johan en Hans. Dé Eredivisie-analist die er echt toe doet, werkt voor Linkeballen. Onze mysterieuze G. van de Wedstrijd laat eens per week zijn licht schijnen over de Nederlandse velden. Wie was er goed? Wie loopt de kantjes er vanaf? Welke ploeg is de gedoodverfde nummer 13? Wie is de nieuwe kroonprins van het trainersgilde? Wie wordt de nieuwe Oscar Moens? G. (voornaam Geest) ziet dingen die andere kenners niet zien. Hij wordt dan ook de 'Derek Ogilvie onder de analisten' genoemd. Die heeft ook iets met geesten. Gelukkig hoeft G. niet ondertiteld te worden.

Linkebal verder en lees G's analyse van speelronde 32 met dit keer onder meer Georginio Wijnaldum, Björn Kuipers, Rinus Michels en Gerd Müller. Bekijk ook de prachtige foto's van dit weekend!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in G. van de Wedstrijd  op 24 apr om 20:15 | Reageer
Feyenoord schreef zondag zijn eigen Paasverhaal. Met Georgino Wijnaldum als de Rotterdamse Jezus, namen de Rotterdammers revanche voor de historische 10-0 nederlaag in Eindhoven. Een 3-1 zege, een herrijzenis en een opluchting, zo laat Wijnaldum zien. De eredivisie blijft tot het laatste duel ongekend spannend. Voor een uitgebreide terugblik op deze speelronde, lees vanavond de analyse van onze huisanalist G. van de Wedstrijd.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Foto  op 24 apr om 16:38 | Reageer
Het Grand Slam toernooi van de US Open karakteriseert de ‘American Dream’ perfect. Iedereen die ooit een racket in zijn handen heeft gehad (of nog nooit heeft gespeeld) kan immers aan de US Open meedoen. Het enige wat je moet doen is de National Playoffs winnen. Iedereen ouder dan 14 is vrij om zich in te schrijven voor het nationale kwalificatietoernooi. De winnaar van het immense schema (vorig jaar 1232 spelers over 16 pre-kwalificatietoernooien) krijgt een wild-card voor het kwalificatietoernooi. Dan is het dus nog een kwestie van Igor Sijsling, Matwe Middelkoop en Jesse Huta Galung aan de kant zetten en voor je het weet speel je in de 1e ronde tegen Nadal. Vorig jaar wonnen Blake Strode en Alexandra Mueller het toernooi, maar zowel Strode, nummer 613 van de wereld als Mueller (WTA-420) haalden het hoofdtoernooi niet.

Dat kan beter dacht ESPN-sportpresentator Mike Greenberg, die een kans zag om zijn droom, spelen op de US Open, in vervulling te laten gaan. Hij had geen slechte partner uitgezocht om zich te kwalificeren voor het mixtoernooi. Niemand minder dan Chris Evert, inmiddels 56 jaar, maar met 18 Grand Slam titels  toch een indrukwekkendere palmares dan de eerste de beste recreant. Het niveau was lachwekkend, met als hoogtepunt dat Greenberg zijn return op de billetjes van Evert sloeg. De oud-nummer 1 van de wereld en de sporthost werden door de plaatselijke Henk en Ingrid vakkundig aan de kant gezet. Game over. Volgend jaar beter.

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Nieuws  op 21 apr om 16:34 | Reageer
Je familie laten zien waar je werkt, dat zijn de leukste dagen van het kantoorjaar. Maar wat nu als je Jordi Gené bent, WTCC-rijder? Precies, gewoon je oma een helmpje op doen en haar in die schietstoel naast je zetten. Vindt ze vast leuk. Gas Jordi, gas!  

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 16 apr om 12:06 | Reageer
De legendarische Colombiaanse keeper René Higuita heeft een waardig opvolger. Niet dat zijn landgenoot Quinonez Wilson de bal kan stoppen met een verbluffend hakje (blijft mooi), maar de sluitpost van Sport Colombia liet in de 3e divisie van Paraguay wel een ander stukje van zijn klasse zien. Met een prachtige trap van 83 meter verrast hij zijn collega van Cerro Porteno op het andere doel. Weer eens wat anders dan de vrije trappen van Chilavert of de penalty van Raimond van der Gouw. Na het feest kwam de kater. Wilson kreeg een gele kaart. Hij had zijn shirt uitgedaan. En dat mag dus niet!

--> Linkeballen

Dr. Do Ping in Video  op 14 apr om 15:44 | Reageer
Ben ff je naam kwijt - Novak Djokovic
Novak Djokovic is in de vorm van zijn leven. De goedlachse Serviër heeft dit jaar nog geen potje verloren. Na de Davis Cup winst gingen letterlijk en figuurlijk de wilde haren er af bij Djoko en is hij niet meer te stuiten. In Australië won hij zijn tweede Grand Slam titel en in Miami zette hij deze week Roger en Rafa aan de kant. Op de tribune klapt vader Djokovic zijn handen stuk! Wordt Djokovic de nieuwe nummer 1? Dat staat niet in onze glazen bol, maar het zou zomaar kunnen. Djokovic is op gravel weliswaar minder sterk, maar het gat met Nadal wordt kleiner en de Spanjaard heeft een hoop punten te verdedigen in het aankomende zomerseizoen. Hoe dan ook, zou Tom Egbers zeggen, nummer 1 van de wereld wordt je niet met een kinderachtige bijnaam. Nole? Pfff….The Djoker? Die grappen en grollen lijken verleden tijd. Wat Djokovic nodig heeft is een bijnaam die recht geeft aan zijn nieuwe status en die hem net dat stukje extra zelfvertrouwen geeft om de beste speler van de wereld te worden. Een bijnaam waar Fantasthiemo even van opschrikt, waar Mr. Perfect helemaal gek van wordt, waar Rafa niet very geppy van wordt. Aan jullie de taak. Verzin een nieuwe bijnaam voor Novak Djokovic en jawel, wie weet pak jij deze week die Linkeballen-bidon die je thuis zelf mag vullen met een drankje naar keuze! 
Update: Sorry Linkeballers, deze drie inzendingen lijken ons geen verbetering. Djokovic blijft dus The Djoker.

--> Linkeballen

Pagina 12 van 21Eerste   Vorige   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Volgende   Laatste   
Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen