NIEUWS

Witneus en Pim, en de magische poederdoosWitneus en Pim zijn in hun nieuwste avontuur in Berlijn, waar een groot en belangrijk toernooi wordt gehouden. Een EK Turnen, waar de beste kabouters van Europa het tegen elkaar opnemen. Met hun paarden, stokken, balken, linten en ringen. Bij het vorige avontuur van Witneus en Pim in Rotterdam kreeg Witneus het benauwd. Hij zou van het magische witpoeder hebben gesnoept, maar dit hebben verzonnen om niet mee te doen. Wat een raar verhaal was dat! Maar Witneus heeft dit jaar zijn ringen weer terug. Pim had het juist erg naar zijn zin in Rotterdam. Dat komt omdat Pim het altijd erg naar zijn zin heeft. Voor Pim is het leven een groot feest. Daarom lacht Pim ook de hele dag. Pim kan allemaal moeilijke trucs op zijn rekstok. Zelfs als Pim valt, dan blijft hij lachen. De twee Nederlandse kabouters beleven ook in Berlijn doldwaze avonturen. Witneus en Pim willen allebei goud. Ze laten in dit verhaal allebei hun paard thuis, maar Pim heeft een stok en Witneus twee ringen. Het goud ligt voor de twee vrienden voor het grijpen. Maar dan ontdekt Witneus de magische witte poederdoos…

“Kijk eens!” roept Witneus. Het is koud in de gymzaal. Witneus en Pim zijn de enige twee kabouters in de grote hal die nog aan het oefenen zijn. Pim doet nog een salto met zijn stok en draait zich om. “Pim, Pim,” roept Witneus nog eens. “Kijk eens wat ik gevonden heb. De magische witte poederdoos!” Pim doet een flik-flak, radslag en een koprol en loopt dan naar Witneus. Witneus gaat voor de doos zitten en opent hem. “Wow!” zegt Pim. “Het magische witte magnesiumpoeder!” Pim slaat een hand voor zijn mond. “Witneus! Je weet dat je daar niet meer aan mag komen! Doe het niet! Doe net als ik, lach de hele dag en zie het leven als een feest!”.  Witneus luistert niet, hij ruikt aan de witte poederdoos. “Ik kan hiermee Europees Kampioen worden, Pim.”

Benieuwd hoe dit avontuur van Witneus en Pim afloopt? Lees dan nu snel: Witneus en Pim en de magische Witte Poederdoos.  Of kijk deze week het EK Turnen, live bij de NOS.

Anderen over Witneus en Pim, en de magische witte poederdoos.
“Een meesterlijk sprookje.” D.A. Maradona.
“Witneus en Pim is mijn lievelingsboek”. R. Ricco.

 
Mr. Positivo in Linke Soep!  op 7 apr om 11:13 | Reageer (1)

Reacties

Brandie op zaterdag 27 oktober 2012 om 16:40
Shoot, so that's that one spuopses.

Post Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen