NIEUWS

Clyde Wijnhard - Mini Cooper

Clyde Wijnhard - Mini Cooper

Huisdichter van Linkeballen, Nonno Panini brengt in de rubriek 'Voetbalplaatjespoëzie' onregelmatig een ode aan een Paniniplaatje uit het verleden. Nonno hoopt voor de kerst  zijn eerste Linkeballen-bundel te presenteren. Na eerdere virtuoze gedichten over onder meer Roberto Lanckohr, Harris Huizingh, Jack de Gier, Ruud Heus en Romanio Sion,     heeft hij ons vandaag een gedicht toegestuurd over Clyde Wijnhard.

Clyde Wijnhard (Paramaribo, 1973) speelde in de jeugdopleiding bij Ajax, waar Louis van Gaal in hem meer een rechtsback zag dan een aanvaller. Wijnhard wilde geen rechtsback worden en Van Gaal voerde zijn plan uit op Michael Reiziger, die een jaar later de Champions League won. Wijnhard ging naar RKC waar hij wel in de basis stond en scoorde daarna ook geregeld voor Willem II.
Zijn goede jaar in Tilburg leverde de spits in 1998 een transfer op naar de Premier League, waar Wijnhard eerst speelde voor Leeds United, die 2 miljoen gulden voor hem neerlegde. Mede door een auto-ongeluk dat hem 16 maanden revalidatie kost en een reeks langdurige blessures, raakt de carrière van de Surinamer na 2001 in het slop. De Engelse clubs waar Wijnhard na Leeds voor speelt zijn minder indrukwekkend: Huddersfield Town, Preston North End, Oldham Athletic, Darlington, Macclesfield Town, Beira-mar en Brentford in 2006.
Op dit moment woont en werkt Wijnhard nog in Engeland. Hij geeft jeugdtraining bij Leeds, werkt als voetbalmakelaar en heeft een goedlopend bedrijf in eco-vriendelijke verlichting.

Linkebal nu verder voor het gedicht: Mini Cooper.

Natuurlijk weet jij dat
Er een blonde paardenstaart zit
In die roze Mini Cooper voor je
Bij het stoplicht
Spelend met haar elastiek  

Interesse in de achteruitkijkspiegel
Geen kam nodig
Genoeg sex-appeal
Voor extra gas
Bij het stoplicht  

Linkerbaan en de rotonde
Linksom naar een
Wegopstopping in Engeland
Wat doe je in een fietsenhok als stadion?
Je bent toch geen rechtsback 

Spelen met de koppeling
Wachten op het groene teken
Om je motor te laten brullen
Jammer, bij de volgende afslag
Is ze weg

Gelinkte afbeeldingen

  • Clyde Wijnhard - Mini Cooper
Nonno Panini in Voetbalplaatjespoëzie  op 21 mrt om 13:20 | Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste om te reageren.

Post Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen