NIEUWS

Waarom Max Verstappen volgend seizoen voor Ferrari rijdt

Het Formule 1-seizoen is nog maar net begonnen, maar als over Max Verstappen wordt gesproken gaat het al vaak over 2017: het jaar dat de jonge Nederlander wedstrijden moet gaan winnen voor een groot team.
 
Grote kans dat het team Ferrari is. Wij deden op de redactie een klein vreugdedansje na het maken van die conclusie, want nog nooit reed een Nederlander voor het legendarische Italiaanse merk.

Maar waarom Ferrari? Max heeft nog een contract bij Red Bull/Torro Rosso voor 2017. Red Bull is echter niet meer het topteam dat ze in de tijd van Sebastian Vettel en Mark Webber waren. Inmiddels rijdt Max in zijn Torro Rosso regelmatig harder dan zijn collega’s bij Red Bull en nog een jaar blijven bij de energiedrankjesfabrikant zou hem niet de zeges opleveren waar hij naar op zoek is. Bovendien is Max ‘the hottest boy in town’. Niet alleen in Nederland wordt hij op de voet gevolgd, maar ook in het buitenland is hij bij elke race onderwerp van gesprek. Met zijn onmogelijk geachte inhaalacties doet hij terugdenken naar de Braziliaanse legende Ayrton Senna.

Hoewel Mercedes ook in de race voor Max’ handtekening is, heeft Ferrari een streepje voor. Want waar Mercedes twee gelijkwaardige coureurs heeft in Lewis Hamilton en Nico Rosberg, zijn ze in Maranello niet onder de indruk van Kimi Raikkonen. De ijskoning uit Finland presteert veel minder goed dan kopman Vettel en de uiterste houdbaarheidsdatum van de oud-wereldkampioen begint in zicht te komen. Het contract van Kimi loopt na dit seizoen af, wat de weg vrijmaakt voor Verstappen.
 
De sleutelrol bij de transfer van Max naar Ferrari is voor de motor die nu achterin de Torro Rosso ligt. Nadat het satellietteam van Red Bull geen Renault meer in de machinekamer wilde hebben, was een Ferrari-krachtbron de enige mogelijkheid. Sterker nog, ze moesten de sportwagenfabrikant smeken om de motor van 2015 te mogen gebruiken. En de Italianen zullen dan zo slim geweest zijn om de jonge Nederlander bij de deal te betrekken, in de trant van ‘jullie mogen alleen de motor hebben, als Verstappen volgend seizoen bij ons gaat rijden’.
Max zou overigens uitstekend bij het Italiaanse raspaard passen. De oude Enzo had een neus voor jong talent, ongeacht waar ze vandaan kwamen. Mannen als Gilles Villeneuve, Jacky Ickx en Niki Lauda werden niet voor niets naar Italië gehaald.
 
Na een paar mindere seizoen eindigt Ferrari dit seizoen dichterbij het oppermachtige Mercedes, waardoor de weg vrij is voor de eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1 in 2017. Al zouden wij elk aanbod van Ferrari blind ondertekenen, maar ja, heeft Verstappen dezelfde jongensdroom?  

 
Zaaf in Nieuws  op 29 apr om 09:34 | Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste om te reageren.

Post Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen