NIEUWS

We hartje Ronaldo

Ronaldo, je haat 'm of je haat 'm. Die maniertjes, die huilkop, dat ego. Bovendien is zijn lichaam iets om jaloers op te worden, net als zijn voetbalkwaliteiten overigens. Maar sympathiek is niet echt een woord dat vaak in een zin met Ronaldo gebruikt wordt. Of het moet zijn: Ronaldo, als een van de beste voetballers van de wereld de grootste concurrent van de sympathieke Lionel Messi. Kortom, de meeste mensen vinden hem net als wij een lul. Een ideale posterboy om dartpijltjes naar te gooien.

Totdat we de film Ronaldo zagen, want sindsdien houden we van hem. Weten we dat zijn huilbuien door zijn emotionele moeder komen, dat hij op en top prof is en dat hij voor zijn zoontje zorgt zoals zijn alcoholistische vader dat nooit gedaan heeft.

Ronaldo, gemaakt door dezelfde producer als de documentaires Senna en Amy, geeft een inkijkje in het leven van de Portugese superster. En natuurlijk is de film ook gemaakt om de voetballer populairder te maken, maar de documentaire komt oprecht over. Zijn zelfgekozen een-ouderschap komt ruim aan bod en hij legt uit waarom hij ervoor gekozen heeft om in de media niet te vertellen wie de moeder van het ventje is. Hij is niet te beroerd om te zeggen dat hij veel heeft gehuild toen hij als twaalfjarige bij Sporting Lissabon ging voetballen, ver weg van zijn familie op het eiland Madeira. Maar Ronaldo schept ook op tegen zijn zoontje over de peperdure wagens die hij in zijn garage verzameld heeft. Tuurlijk wordt er ook klef gedaan, vooral door zijn manager, maar die heeft hem dan ook al veel geld opgeleverd.  Ronaldo heeft hem onlangs een privé-eiland cadeau gedaan.

Het ontroerendste moment is aan het einde van de film. Ronaldo is met zijn zoontje naar de uitreiking van de gouden bal (die hij won) en Messi komt de kamer binnen. De Argentijn loopt op het jongetje af en zegt hem liefdevol gedag (Messi en Ronaldo hebben dus helemaal geen ruzie ofzo). Ronaldo's zoontje durft niks terug te zeggen. Verlegen als hij is, kruipt hij weer tegen zijn vader aan.

Ronaldo, een must see voor voetballiefhebbers, vooral voor degene die Ronaldo intens haten. Vier balletjes.

 
Schrijvers in Het Linkerrijtje  op 25 nov om 12:12 | Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste om te reageren.

Post Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen