NIEUWS

Ingaven voor maart 2011"Ik heb dus weer gesproken. Want als je niet spreekt, dan communiceer je ook niet. Logisch. Als je je nergens mee bemoeit, dan lukt het je ook niet. Dan praat je over Rik van de Boog. Die heeft de ballen verstand van voetbal. Ik geef adviezen. En die neem je ter kennisgeving aan, maar volg je niet op. Dan komt het bestuur liever te laat met de juiste adviezen. Prima, zeg ik dan. Maar als je niet op tijd vertrekt als bestuur, komen de beslissingen óf te laat, óf te vroeg. Kijk, het meest logisch is om de twee-eenheid Bergkamp en Jonk achter op de brommer te nemen. Zelfs als die twee niet bij elkaar zijn, zijn ze bij elkaar. Dan praat je weliswaar over een brommer waar in feite één persoon op kan. Maar Bergkamp en Jonk  gaan toch allebei achterop. Ook al past het niet volgens het bestuur, bij mij past het wel. Want als je die jongens niet mee op de brommer neemt, dan rij je niet. De vraag is: welke brommer neem je? Dan praat je dus of over een brommer wie weet waar die over rijdt. Of je neemt een brommer wie niet weet waarover die rijdt, maar wel wil blijven zitten. En dan sta je dus stil.

Hoe dan ook, een brommer rijdt met twee wielen. En met Van de Boog heb je een derde wiel aan de wagen. Al is het geen wagen, het is een brommer. Dus hullie kan dan helemaal niet mee op die brommer. Als je praat over revolutie, dan praat je dus in feite over een overname. En dat is iets wat ik niet wil. Kijk, Gadhaffi zijn verdediging is geitenkaas, dat ziet iedereen. Je ziet dat die opstandelingen verstand van zaken hebben. Eigenlijk zijn het de Jonk’s en Bergkamp’s van Libië. Logisch. Je ziet dat ze hun tuin proberen te verdedigen. Als ik de hele tuin moet verdedigen, ben ik de slechtste, als ik dit stukje moet verdedigen ben ik de beste. Alles heeft te maken met meters. Die F16’s kunnen heel wat meters verdedigen, dus hunnie zijn in het voordeel. Maar dat heb dus ook een nadeel. Ze kunnen wel sneller zijn, maar als je goed vliegt, ben je er eerder. En zo is het ook met het Ajax-bestuur. Van de Boog was er misschien wel eerder, maar ik zit er al langer, snappie? Daarom is het logisch dat ze er op een gegeven moment toch aan moeten geloven. Geloven ze er niet in, dan hebben hullie niet goed geluisterd. Kijk, in feite is het simpel: een revolutie is niet een appel die valt wanneer die rijp is. Je moet zorgen dat de appel valt."

--> Linkeballen

Dullens in Linke Soep!  op 25 mrt om 13:54 | Reageer

De helmen zijn gepoetst. Zes Nederlandse straaljagers staan klaar om namens de NAVO het Libische luchtruim te bewaken. Maar daar hebben deze drie - ondanks hun hippe straaljagerhelmen - niets mee te maken. Zij willen op een andere manier de geluidsbarrière doorbreken. Op twee wielen, op een houten baan in Apeldoorn. Tot nu toe vergaat het Neerlandsch baantrots nog niet heel goed op het WK in eigen land. Nog drie dagen om dat goed te maken. "*Psscchht!* This is Orange leader, ready for take-off! Over. *Psscchht!*"

--> Linkeballen

Ratzi in Foto  op 25 mrt om 10:10 | Reageer
Formel Eins 2011
Het Formule 1 seizoen begint eindelijk komend weekend. Door zandbakperikelen was de start van de meest geldverslindende sport noodgedwongen uitgesteld. Maar in Melbourne starten de heren (waar blijft toch die dame?) coureurs het jaar 2011. Grootste vraag: nemen de Duitsers definitief Formel Eins over of nemen de Engelsen daar geen genoegen mee? En wat hebben we nog aan de Italianen? Grote kans dat Der Schumi dit jaar wel voorin meerijdt, want Das Haus wil maar al te graag op het hoogste podium. Schumacher moet vooral afrekenen met zijn opvolger en landgenoot Sebastian Vettel die rijdt voor het Oostenrijkse Red Bull. Bij de grote teams veranderde er niks, nada, noppes. Renault spoot zijn wagen in een andere kleurtje en zag haar rijder Robert Kubica zich in een vangrail boren. Voor de rest alleen wat nieuwe namen bij de kleine teams. Zo rijdt er komend seizoen een Belg voor Virgin. Maar hij komt uit Wallonië, dus we kunnen hem toch niet verstaan. Er wordt dit jaar wel voor het eerst gereden op een circuit in India. Voor de rest staan er natuurlijk een paar klassiekers op het program (Monaco, België, Silverstone, Monza), maar er wordt ook vaak gereden in landen waar je tsjap-tsjoi in elk restaurant kan krijgen. Ten slotte nog een blokje over de nieuwe snufjes die zijn toegestaan in 2011. Linkeballen heeft Michael Schumacher bereid gevonden om het zelf aan de hand van zijn Silberpfeil allemaal voor jullie uit te leggen:

--> Linkeballen

Zaaf in Nieuws  op 25 mrt om 09:13 | Reageer
May the Force be with you Chris Bruili-Wan Kenobi! Onze nationale badmintonheld neemt het in dit episch gevecht op tegen Darth Dicky Palyama, die wordt bijgestaan door de duivelse Eric Bobba Pang Fett. Gelukkig wordt Chris Bruili-Wan Kenobi bijgestaan door Jar Jar van Dijk. Samen strijden ze om de hand van Padmé Audina. "Help me Chris Bruili-Wan Kenobi. You’re my only hope!"

--> Linkeballen

De Stagiaire in Video  op 24 mrt om 16:06 | Reageer
Vergeet de reclames van de Krokodil of dat doortrapte tennisspelletje, maak kennis met de reclames voor de tennisrackets van Hoofd. Die heersen als een Louis van Gaal in de Mediamarkt. We hadden Andy Murray die vorig jaar spectaculair ging straattennissen in Londen. En Novak Djokovic met de Professor Barabas-ballenmachine. Maar Hoofd zou Hoofd niet zien als ze niet weer wat beters hadden bedacht. Waarschijnlijk geïnspireerd door deze klassieke foto werd Djoko vastgebonden op de vleugels van een vliegtuig om aan zijn volley's te werken. Natuurlijk niet echt (al zei Djokovic na de landing dat hij zijn benen voelde) maar wel mooi genoeg voor een Keukenkampioen-nominatie! 

--> Linkeballen

Jens Lehmann in The A-Team?
Jens Lehmann is terug! De 41-jarige doelman was eigenlijk al gestopt met keepen. Een lokroep van zijn voormalige manager Arsene Wenger deed de Duitse goalie terugkomen van zijn besluit. Hij wordt voorlopig tweede keeper van Arsenal. Bij de Londense hebben ze al jaren een chronisch gebrek aan goede keepers, wat de club zo ongeveer elk jaar wel een prijs kost. Maar  ‘Lehmie’ is terug en de Engelse krant The Guardian liet dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Mensen konden hun eigen creatie insturen over de terugkeer van Lehmann. Zo wordt hij vergeleken met Arnold Schwarzenegger, de Jensinator. Anderen zien meteen een Dixie naast het doel staan, aangezien Lehmann ooit tegen een reclamebord aanpiste. Eentje ziet Lehmann zelfs als lid van een nieuw A-Team. Een vergelijking met de persconferentie van Michael Jackson wordt gemaakt, waarbij gedacht wordt dat het voor hem ook het einde is. Andere lezers zien er zelfs een hele evolutietheorie in. De terugkeer zou zelfs Boris Becker doen nadenken over een comeback. Het houdt de gemoederen in Noord-Londen in ieder geval goed bezig. Lehmann vindt het vast allemaal prima. Hij verdient er een leuk zakcentje bij. Wij hebben vooral medelijden met jonge Engelse keepers. Wat moeten zij óóit doen om in het doel te staan bij Arsenal?

--> Linkeballen

Dullens in Nieuws  op 24 mrt om 11:11 | Reageer

Koning Co is weer bijna gevlogen in Theedoekenland. De trainer moet vertrekken bij het Olympische Elftal van Qatar. En dat terwijl de Spelen juist het doel was van Co en co. Missie mislukt. Alhoewel, Adriaanse heeft aardig wat dollars op zijn bankrekening kunnen bijschrijven. Wel lekker, zo op je oude trainersdag. Al was het volgens hem daar niet om te doen. Nee, Co het was je te doen om het prachtige voetbal dat Qatar speelt. Iedereen weet dat dit land over een paar jaar wereldkampioen wordt. Er zit zoveel talent. We kunnen zo enkele topvoetballers opnoemen… Ach ja, een goed paard is nog geen goede ruiter, toch? Oké, misschien ook wel niet. Uiteraard was het je om het geld te doen. En dat geeft niet, maar kom er dan eerlijk voor uit. Er is niets mis mee om een zak vol met geld te verdienen. Maar ga niet zeggen dat je het deed om de sportieve prestatie. Dat is geldklopperij-journalistiek. Of zoiets. Het is jammer, want trainen dat kun je. Met Willem II speelde je fantastisch voetbal, waarmee je zelfs de Champions League haalde. Dat kun je tegenwoordig met dat armoedige voetbal niet eens meer voorstellen. Niemand weet ook trouwens hoe de trainer daar in Tilburg heet. En natuurlijk, ook daar deed je alle gekke dingen. Spelers terug laten lopen, dat soort gekkigheden. Of bij AZ, de spelers paaseieren laten zoeken. Beetje jammer dat je ze helemaal niet verstopt had. En nu? Nu is er niets. Ja, een hoop geld. Maar wij kopen daar niets voor Co. Want onder de trainers ben je wat betreft ons nog steeds Koning Co. Ga alsjeblieft weer een club in Nederland trainen. Valt er voor ons ook weer wat te genieten.

--> Linkeballen

Dullens in Nieuws  op 24 mrt om 08:38 | Reageer
Altijd leuk, voorbarige blijdschap. Die AZ-supporter die in 2007 vast een landstitel in zijn onderbeen liet graveren. Of die skeeleraar (iemand die skeelert, niet iemand die skiles geeft) die achteloos zijn zekere overwinning viert om op de streep alsnog gepasseerd te worden. We krijgen er geen genoeg van. En de rugbywereld ook niet. Deze week lekte een reclamefilmpje van Nijkie uit, waarin vast wordt gevierd dat Engeland de Six Nations heeft gewonnen zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Een zogeheten Grand Slam. Een speciaal logo, een shirt en de Engelse rugbyhelden die in slowmotion hun allesoverwinnende moves showen. Jammer joh. Afgelopen zaterdag kregen de Engelse rozen ongenadig op hun besmeurde broek van Ierland: 24-8. Weg Grand Slam. Gelukkig is dat dure reclamefilmpje voor het nageslacht bewaard gebleven. En worden de Engelsen - ondanks het feit dat ze de Six Nations wel gewoon gewonnen hebben - uitgelachen. Waar eigenlijk Nijkie de grootste scrummuts is. Met z'n flitsende reclamecampagnes. Hoe zat het nou? Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is? Zoiets. Filmpje!

--> Linkeballen

Ratzi in Video  op 23 mrt om 15:51 | Reageer
Serena Williams zit momenteel een beetje in een dipje. De tennisster is depressief geworden van haar vreemde voetblessure, die haar al sinds Wimbledon vorig jaar buitenspel zet. Dat belooft nog wat als ze naar haar carrière in het zwarte gat stapt. Gelukkig kan ze alweer een beetje fitnessen, heeft ze nog haar Tell-Sell-boetiek en bekende vriendinnetjes die haar een beetje proberen op te beuren. Tussen de bedrijven door probeerde Serena ook nog een nominatie af te dwingen voor de Keukenkampioen-nu-maakt-u-de-opstelling-award-2011. Met een marketingtruc die zo doorzichtig was dat de zoons van Hans Kazan zich er voor zouden schamen. Serena maakte in een strak pakje reclame voor het tennisspelletje Top Spin 4. Uitgever 2K Sports vond het filmpje, nadat ze er de nodige miljoenen tegenaan hadden gegooid, uiteindelijk te sexy en wilden het in de recalmeversnipperaar gooien. Totdat de kreunende actrice die het in de reclame opneemt tegen Serena, het deze week zomaar op internet gooide. Uit het niets! 2K sports zegt dat ze dat nooit had mogen doen. Yeah, right. Nee, sorry Serena, we vinden de reclame zeker niet slecht, en ook al hebben we een zwak voor kreunende tennismeisjes, maar voor de Keukenkampioen-nu-maakt-u-de-opstelling-award 2011 moet je met betere trucs komen.


--> Linkeballen


Eddy Merckx en Sven Kramer waren gisteravond uitgenodigd om het WK baanwielrennen te openen in Apeldoorn. Leuk, want het zijn grote sterren (let op de Amerikaanse rensters die met d'n Eddy op de foto wilden), maar geen baanwielrenners. Het is prachtig dat het WK in Nederland wordt gehouden. Reis allemaal af naar Apeldoorn de komende dagen, maar het WK is niet oranje genoeg. Er zullen best wat medailles gepakt gaan worden. Er zullen verrassingen zijn. Maar een grote ster ontbreekt. Leontien van Moorsel was een ster. Theo Bos was een ster. Iemand ooit gehoord van Arno van der Zwet?
De KNWU formeerde een team om baanwielrenners op te leiden voor de Olympische Spelen van Londen. Zestien renners rijden in het shirt van Ubbink-Koga. Drie renners mogen meedoen aan het komende WK: Jenning Huizinga, Peter Schep en Arno van der Zwet. Huizinga en Schep wonnen eerder al medailles op een WK. Sterker nog, Schep werd wereldkampioen. Je zou het een mislukte missie kunnen noemen, want er gaan volgend jaar echt geen andere namen naar het WK. Nederland is onder- en bovenlangs keihard ingehaald door de Britten. Die willen medailles in Londen en gaan ze krijgen ook, al kost het veel geld. Nederland, ook bij de vrouwen, moet hopen op een uitschieter, zelfs met alleskunner Marianne Vos in de gelederen.
Theo Bos doet overigens wel mee aan het WK. De voormalig sprintkampioen rijdt samen met Peter Schep in de koppelkoers. Bos is een harde, maar de KNWU heeft Nederland kansloos gemaakt door de ervaren Leon van Bon thuis te laten. Heeft Bos ooit een zesdaagse gewonnen? Nee. Baanwielrennen was altijd groot in Nederland, totdat er geen fatsoenlijke baan meer over was. Nu staan er drie prachtige permanente complexen in Alkmaar, Amsterdam en dus Apeldoorn. Over vijf jaar in Rio de Janeiro moet er eindelijk geoogst worden.

--> Linkeballen

Zaaf in Nieuws  op 23 mrt om 11:11 | Reageer
Pagina 3 van 12Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   
Copyright 2010 door Linkeballen
  -  Inloggen